onsdag den 12. februar 2014

Slægtforskning igen

Så er man i gang igen med slægtforskningen. Er nået til aner på min mors side.
Fik i sidste uge en besked på facebook fra en pige som viste sig jeg er  familie med.
Hendes oldefar er bror til min oldefar - så vi har så fælles tipoldeforældre...spændende.
Nu er det om at komme videre med at lede på mine tipoldeforældre Anton Emil Hansen født 1841 i Helsingør og Maren Kirstine Hansen Født 1849 i Korsør - så nu er det bare om at lede i København i Kirkebøger og folketælling.


En lille beretning hvad jeg er har fundet ud af med mine oldeforældre.


                   Caroline Henriette Hansen og Charles Anton Hansen

 Født   Bentzen  30  juni 1873 af forældre Anders og Frederikke Johanne Bentzen Hvidovre.
Boede i Hvidovre fra 1873 og ifølge folketælling boede i 1890 Oehlenschlægersgade 65  København med sine forældre. Var ude og tjene som tjenestepige bla. Hos en mælkeforpagter Olsen i Buddinge hvor hun formentlig mødte en tjenestekarl ved navn Carl Peter Petersen med ham fik hun en søn Axel Peter Petersen 1896 – Ifølge faderskabs sag skulle han betale 84 kr. ugentligt det første halve år.
I 1900 møder hun en ny mandelig bekendtskab jordarbejder Poul Chr. Sønderby fra Skjern, Caroline bliver gravid og føder en datter Larsine Johanne Bentzen. Caroline anmelder sig til Københavns Overpræsidium for faderskabs sager men hun får ikke noget ud af det da det menes at Poul Chr. Sønderby er rejst til Amerika.
Caroline bor nu i 1901 med sine 2 børn uden for ægteskabet hos sine forældre i Oehlenschlægersgade.
I 1902 bor Caroline i Istedgade 11 Kbh. Den næste mand Caroline møder er sømand Charles Anton Hansen f. 8 marts 1873 København
I følg folketælling bor Charles hos Carolines bror og svigerinde Hans Peter Bentzen og Kirstine Bentzen i Saxogade  Kbh. Charles boede ofte til leje da han ofte var udmønstrede med at sejle. Så et gæt er at Caroline og Charles lærte hinanden at kende her.
I 1902 får Caroline en søn sammen med Charles ved navn Johannes Anton Hansen men pga. de ikke er gift mødte Caroline alene op hos Københavns Overpræsidium da Charles var udmønstret med skonnert ”Vega” hos kaptajn Rasmusen, efter hjemkomst mødte faderen op og aksepter faderskab sagen og betalingen.
I 1903 bliver Caroline og Charles viet i Skt. Matthæus kirke Kbh.
Charles adopter begge Carolines børn fra 1896 og 1900. 
I 1904 dør Larsine Johanne Bentzen, årsag ukendt.
Caroline og Charles Boede på Ny Carlsbergvej 18 Kbh. I 1906 får Caroline et dødfødt pige.
1907 får Caroline og Charles en søn Henry Carl Hansen
1909 en datter Ingeborg Frederikke Hansen (mormor)
1912 en søn Hans Peter Hansen
Den 8 august 1913 omkommer Charles på sit skib i Skotland. Han falder uheldigvis ned i lastrummet og brækker ryggen og dør.
Nu måtte Caroline ud og tjene bla. Ved rengøring hos private, trapper og ejendomme på fabrik bla. Hos C.F.Rich og sønner –kaffeerstatnings fabrik. Hendes børn måtte ud tidlig og tjene til mad, hvor nogen aftener måtte gå sultende i seng.
Caroline dør i 1957.

Caroline omkring 60 år gammel.
Har desværre ingen foto af oldefar.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar